'Llengua abolida' - Maria-Mercè Marçal

Recomienda o comenta libros y comics que hayas descubierto últimamente o que te apetezca comentar.

Moderadores: AliSeA, chanchito

Responder
Avatar de Usuario
Noche de Rock
El Amo del Calabozo
El Amo del Calabozo
Mensajes: 33539
Registrado: 26 Ago 2003, 21:02
Ubicación: Requejada
Contactar:

'Llengua abolida' - Maria-Mercè Marçal

Mensaje por Noche de Rock »

El Jueves tenemos de invitado a Toni Eyeslandic. Le hemos pedido que nos eche también un cable para "Esa Cosa con Páginas" y ha elegido esta obra poética. Os dejo un poco de información de Amazón. Si alguien lo conoce y quiere comentar siempre es bienvenido!!

:arrow: https://www.amazon.es/Llengua-abolida-P ... 8499308988

"L'abril de 1989, Maria-Mercè Marçal va publicar el volum Llengua abolida (1973-1988), que contenia, prologada, revisada i ampliada, tota la poesia que havia donat a conèixer prèviament als llibres Cau de lluna (1977), Bruixa de dol (1979), Sal oberta (1982), Terra de Mai (1982) i La germana, l'estrangera (1985), amb l'afegitó d'una secció de poemes esparsos de 1980-1982 i d'un últim llibre inèdit, Desglaç. Sensa perdre mai la puresa amb què va saber revitalitzar, des del començament, algunes de les fibres centrals de la tradició moderna, la personalitat de Maria-Mercè Marçal es va anar sigularitzant a mesura que s'enfrontava a les experiències de l'amor lèsbic, de la maternitat o de la mort del pare, fins que finalment, en els poemes pòstums aplegats a Raò del cos (2000), li va tocar d'enfrontar-se a la imminència de la pròpia mort.

Amb els anys, la poesia de Maria-Mercè Marçal —que gira sempre al voltant de la dona, de 'amor, de la terra i de la llengua mateixa que la nodreix— manté intactes la rotunditat i la vigència i una capacitat de commoció del tot excepcional. Res no ho pot demostrar tant com aquest volum, que aplega per primera vegada la totalitat de la seva producció en vers i consigna, en apèndix, la història editorial de cadascun dels seus llibres."
Responder